Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează
- Claudia Stirbei
- 16 feb. 2018
- 7 min de citit
Vremea e perfectă în acest weekend. Nici vorbă de stat în casă. Ți-am pregătit o mulțime de activități. Piese de teatru cu tot felul de personaje, spectacole, ateliere de creație sau dezvoltare. Cu siguranță cei mici nu se vor plictisi.
Spectacol pentru copii Califul Barza
Când? 17 februarie
Unde? Teatrul Coquette
Spectacolul pentru copii Califul Barza este inspirat din minunatele povești din “1001 Nopți” și este dramatizarea basmului “Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff. O frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât copiilor cât și adulților, cărora le promitem de asemenea o porție bună de râs.
Pretențiosului calif i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei. Vrajitoarea le vinde o licoare fermecata care îi poate transforma in orice fel de animal și astfel pot întelege graiul tuturor animalelor. Cum vor reuși să redevină oameni cei doi păcăliți veți vedea.
Pentru a se salva trec prin diferite peripeții, dar primesc ajutorul unei preafrumoase prințese, transformată în bufniță de către aceeași vrăjitoare, ca răzbunare pentru faptul că aceasta a refuzat să se căsătorească cu Mizra.
Atletul perfect al naturii – Terariul cu plante suculente
Când? 17 februarie
Unde? Dolce Flora
Avem întâlnire cu cele mai spectaculoase plante ce pot compune un terariu și anume plantele suculente. Sunt o demonstrație de forță a naturii, sunt faimoase și respectate pentru modul în care supraviețuiesc în cele mai vitrege condiții. Sunt cunoscute și ca plante rezervor, au frunze și tulpini cărnoase ce depozitează temporar apa, iar asta face ca planta să traiască independent de alimentarea externă multă vreme. Unele ajung și până la trei ani ca durată de viață.
CE INCLUDE:
Vom crea aranjamente cu trei specii diferite de plante suculente pe care le vom planta într-un vas ceramic prevăzut cu substrat și ornamente din piatră. Veți primi și sfaturi pentru întreținere și expunere acasă sau la birou. Cursul include toate materialele necesare, ba mai mult, veți pleca acasă cu propriul terariu creat de mâinile dvs, sub îndrumarea artizanului florist.
Atelier copii de creație și meșterit, Tic-Tac, Tic-Tac!
Când? 17 februarie
Unde? Clubul Copiilor Isteți
Clubul Copiilor Isteti te invita la un atelier copii de creatie si mesterit propriul ceas. Construcția propriului ceas este cea mai bună metodă pentru a-i stimula pe cei mici să își dorească să cunoască ceasul.
E ora mesei! E timpul să mergi la culcare! În zece minute plecăm, te rog să te îmbraci e târziu!
Pentru noi este atât de logic și firesc să formulăm astfel de cerințe și chiar ne supăram, atunci când copiii noștri nu au nici o reacție. Pentru ei insă timpul nu există. Și e firesc să fie așa. Totuși, încet încet este necesar să le introducem noțiuni despre timp și ceas.
Construcția propriului ceas este cea mai bună metodă, pentru a-i stimula pe cei mici să își dorească să cunoască ceasul. Întâi vom realiza decorul ceasului pe o plansă canvas, cu culori acrilice și de tot felul și instrumente de pictură. Apoi vom monta mecanismul ceasului, indicatoarele, bateria și suportul acestuia.
Pe lângă toate aceste noțiuni despre timp, acest atelier le dezvoltă imaginația, creativitatea, determină satisfacția realizării unei lucrări finite și implicit creșterea încrederii în sine.
Clubul Copiilor Isteți asigură toate materialele necesare pentru a crea un ceas artistic: mecanism ceas, indicatoare, suport canvas, 6 culori acrilice, pensulă, suport plastic și baterie.
Spectacol O Poveste a Porcului dupa o relatare a lui Ion Creangă!
Când? 17 februarie
Unde? Teatrul Excelsior
Inspirat de poveștile copilăriei și de modul în care receptarea acestora se modifică de la o generație la alta, Mircea Cornișteanu a transformat basmul lui Ion Creangă într-o poveste despre încredere și curaj, prin care magia se infiltrează în realitate. În această lume fantastică, realizată cu ajutorul decorurilor gândite de Puiu Antemir și a costumelor create de Anca Lazăr, oamenii simpli viețuiesc alături de vrăjitoare și de animale vorbitoare, capabile de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.
Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.
Dezvoltarea atenției de timpuriu – Atelier pentru părinți
Când? 17 februarie
Unde? English Kids Academy
Un “Fii atent!” nu este de ajuns.
De cele mai multe ori ne preocupă subiectul atenției abia atunci când observăm că ar lipsi din aria de abilități ale copilului.
“Nu este atent“, “Îi fuge atenția“, “Nu se poate concentra“ sunt doar câteva dintre expresiile folosite de părinți cu privire la copiii lor. Și acesta este momentul în care ne dam seama cât de conectate sunt atenția și procesul învățării. Copilul tău poate fi expus la educație de cea mai înaltă calitate, însă e nevoie ca și el să facă un lucru – să fie atent. Iar această abilitate atât de importantă se dezvoltă încă de timpuriu, în fiecare interacțiune cu persoanele cele mai importante, părinții.
Să te ocupi de atenția lui după începerea școlii poate fi puțin cam târziu. Atenția este o abilitate pe care copilul mic începe să o dezvolte încă de la naștere, odată cu fixarea privirii, a intenției sau menținerea interesului pe o activitate. Dar apoi bebelușul are nevoie să fie ajutat, are nevoie de un mediu construit în așa fel încât să învețe să își fixeze atenția. Iar mediu înseamnă multitudinea de stimuli cu care acesta se întâlnește. Antrenarea atenției copilului mic nu se întâmplă în momentul în care este cu totul absorbit în jocul său preferat, nici când poate sta în fața calculatorului minute în șir. Dar atenția poate fi antrenată cu ajutorul câtorva tehnici simple și la îndemâna oricui.
Subiectele abordate în atelier: • De ce stă atenția la baza învățării? • Despre atenție și conexiune emoționala. Atenția și relațiile sociale. • Cum ajută sau încurcă multitudinea de stimuli la fixarea atenției? • Care este diferența dintre a-i fi captată atenția și a-și fixa atenția? • Cum îmi dau seama de stabilitatea atenției copilului meu? • Rolul atenției în școala și mai târziu în viață. • Învățarea unei limbi străine de timpuriu și dezvoltarea atenției. • Atenția și tehnologia.
Ateliere de experimente pentru copii 5-8 ani. Experimente cu Reacție și Distracție!
Când? 17 februarie
Unde? Clubul Copiilor Isteți
Haideți să descoperim împreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și învătare! Oare cum putem face un submarin sa se scufunde? Apoi facem o magie si apa nu va curge!
Haideți să ne lăsăm fascinați de magia gheții carbonice și să creăm baloane uriașe, pe care le transformăm în fum! Cine nu dorește să-și prepare propriile băuturi magice?
Oare cum putem face un curcubeu într-un pahar? Să facem o magie și schimbăm apoi culorile!
Forța generată de magneți este misterioasă și poate da naștere unor experiențe și jocuri dintre cele mai surprinzătoare! Oare cum putem face inimioare dansatoare cu ajutorul magneților?
Oare cum putem face un submarin să se scufunde?
Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!
Dinomania. Atelier Comico Ştiinţific pentru Copii de 4-12 Ani
Când? 17 februarie
Unde? Clubul Miruna
Profesorul Balthazar adoarme şi visează că a ajuns în locul care îl fascinează dintotdeauna, acolo unde trăiesc dinozaurii. Aici el va face cunoştinţă cu T Rex Regele Şopârlă şi cu Ambra frumoasa piatră de chihlimbar, iar fiorosul Dyplodocus îl va speria până când se va dovedi că este doar un blând şi prietenos amator de frunze. Prin ce aventuri va mai trece viteazul profesor vă lăsăm să descoperiţi împreună cu Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga.
În așteptarea primăverii, Atelier Creativ pentru copii de 2-8 ani
Când? 17 februarie
Unde? Paralela 45 Academiei
Puținul soare din ultimele zile ne-a făcut să tânjim după primăvară! Așadar, cu gândul la căldura, flori și voie bună, am creat un atelier ce îmbină pictura, decupajul și bricolajul, într-o explozie de culoare! Copiii vor picta folosind ustensile mai puțin obișnuite și vor crea flori și buburuze din hârtie creponată.
Călător prin tradiții – Ateliere de primăvară
Când? 17 februarie
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani la atelierele de creație „Călător prin tradiții”, în cadrul cărora cei mici vor avea ocazia să cunoască tradițiile lunii Mărțișor. Vor învăța să facă mărțișoare, felicitări de 8 Martie și cununițe decorative din materiale naturale. De asemenea, vor învăța să coasă diverse motive tradiționale și vor afla semnificațiile lor.
PIA (Trupa PAM PAM) & Caravana Distracției
Când? 17-18 februarie
Unde? Salina by ABC
Descoperiți împreună cântece și dansuri ca “evantaiul colorat, “pasează sombrero”, “floarea roșie de cactus”. Surpriză: Fiecare copil va primi câte un CD!
Cele mai îndrăgite dansuri și coregrafiile lor vor fi învățate de copii de la frumoasa prințesă, Albă ca Zăpada!
Teatru pentru copii peste 6 ani. Crăiasa Zăpezii
Când? 18 februarie
Unde? Teatrul Metropolis
Teatru pentru copii peste 6 ani cu dialoguri cu mult umor, scene de acţiune pline de suspans si personaje complexe.
Pe măsură ce se face răcoare şi ne adunăm, încet, încet, la gura sobei, ni se face dor de basmele spuse pe-ndelete de bunici. De aceea, Teatrul Ion Creangă a pregătit spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, “Crăiasa zăpezii”. Povestea, care începe cu “A fost odată…”, vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii.
“Crăiasa zăpezii” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.
Mărțișoare cu sclipici, Atelier creativ pentru copii de 4-8 ani
Când? 18 februarie
Unde? Paralela 45 Academiei
Cu gândul la primăvară, flori, căldura şi cântec de păsărele, invităm copiii să îşi picteze propriile mărţisoare! Cei mici cu degetele, cei mai mari cu pensula, vor crea mărţisoare cu sclipici originale şi vesele pentru prietenii şi familiile lor. În acelaşi timp, îşi vor dezvolta motricitatea şi îşi vor cultiva răbdarea, într-un mediu prietenos şi relaxat. Nu va lipsi o poveste despre simbolul mărţisorului.
E Ora de Păpuși! Spectacol interactiv
Când? 18 februarie
Unde? În picioarele goale
“E Ora de Păpuși!It’s Puppet Time!” este un spectacol interactiv creat pentru bucuria întregii familii. Printr-un pot pourri de momente încărcate de emoție și umor, publicul descoperă mai multe feluri de păpuși, care de care mai năstrușnică: Marionetele Storki și Noki – prieteni nedespărțiți și dansatori iscusiți, Păpușa cu tije, Tigruț – un acrobat neînfricat până la…primul salt și Păpușa mănușă, Mot, o marmotă prietenoasă, dar foarte, foarte somnoroasă. Aventurile lor se împletesc cu încă trei povești ce mângâie sufletul!
Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

Comments