top of page

Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Începutul de martie ne anunță mai degrabă venirea Crăciunului, nu a primăverii. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să fim prizonieri în casă, sub plapumă.

Ți-am pregătit o mulțime de activități. Ateliere, piese de teatru, spectacole. Nu e rost de plictiseală în acest weekend.

Vulpea și Corbul – Spectacol pentru copii

Când? 24 februarie

Inspirat de îndrăgita fabulă cu același nume scrisă de La Fontaine și adaptat pe înțelesul și pe placul copiilor.

Muzica, dansul, măștile venețiene și umorul fac deliciul spectatorilor de toate vârstele! Șireata Vulpe îl păcălește pe Corb, care își dorește doar să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure, pentru a-i fura cașcavalul. Spectacolul este înțesat de momente menite să stârnească hazul celor mici, dar și atenția lor la anumite tipuri de comportament, pe care fabula dorește să le aducă în vedere.

Cu ajutorul prietenului Arici, dar și al micilor spectatori, Corbul va găsi un mod de o face pe Coana Vulpe să se schimbe, să nu mai mintă și să nu mai fure. La final, vor sărbători reușita, dar vor trage împreună învățături din această istorie.

Personajele sunt simpatice, devin îndrăgite de cei mici, iar spectacolul este plin de momente savuroase.

Poveste de Dragobete

Când? 24 februarie

Cine sunt acești mici extratereștrii pe care îi numim emoții și sentimente? De unde vin, cu ce se hrănesc, la ce ne ajută și cum ne jucăm/ comunicăm cu ei?

Haideți să descoperim împreună în familie (părinți/ părinte și copil) și între prietenii recreateci cum văd copiii dragostea, cum o arată, cum ar vrea sa o primească. Vom construi împreună cea mai frumoasă poveste de dragobete: povestea familiei voastre!

Acest atelier îl va ajuta pe puiutul tău să descopere în confortul unui mediu sigur și cald ce sunt emoțiile și sentimentele, cum le poate arăta si gestiona.

Este primul modul al atelierului “Emoțiile – prietenii mei cei mai buni”, în cadrul cărora copiii vor descoperi prin jocuri, povesti și discuții libere că este normal să fii fericit, trist, furios, temător, vesel, că toate au un izvor în micul lor suflet mare și că acestea îi ajută să comunice cu lumea exterioară lor și să se adapteze la ea pentru a avea o viață sanatoasa/ echilibrata/ împlinită.

Atelierul de Creaţie şi Îndemânare – Mărţişor Multicolor

Când? 24 februarie

Copii, haideți să întâmpinăm împreună primăvara la Atelierul de creație și îndemânare “Mărţişor multicolor”!

Clubul Copiilor Isteți vă pune la dispoziție o mulțime de materiale și idei pentru a crea cele mai interesante, colorate și personalizate felicitări și mărtișoare pe care să le oferiți persoanelor dragi!

Pentru că orice copil devine mai încrezător, când își demonstrează lui și altora câte lucruri minunate poate realiză cu mânuțele lui!

Fie că vorbim de lut, semințe, pene, mărgele, lipici cu sclipici, forme din amprente sau chiar quilling, fiecare copil își va găsi aici inspirația și suportul pentru a-și pune în practică imaginația și creativitatea. Clubul Copiilor Isteți asigură toate materialele necesare pentru realizarea martisoarelor si felicitarilor.

În plus, asigurăm o atmosferă caldă părintilor – o carte bună, un ceai sau o cafea aromată!

Spectacol pentru copii 1-3 ani. Bună Dimineața!

Când? 24 februarie

Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite, regizoarea Ioana Petre a descoperit, împreună cu întreaga echipă artistică, noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic. Până la urmă, cu ce e diferit un avion de o lingură? Într-o atmosferă plină de candoare, spectatorii vor descoperi cât de uşor e să nu te plictiseşti dacă schimbi din când în când punctul de vedere.

Spectacolul este recomandat copiilor sub 3 ani și face parte din „Programul Educația Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani”

Ateliere de experimente pentru copii 5-8 ani. Experimente cu Reacție și Distractie!

Când? 24 februarie

Erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase, dar oare ce se întâmplă în interiorul vulcanilor atunci când erup?

Forta vibrațiilor este misterioasă și poate da naștere unor experiențe și jocuri dintre cele mai surprinzătoare! Oare cum putem produce vibrațiile? Dar sunetul, cum credeți că îl putem vedea?

Sau cum ne putem construi propria clepsidră? Cu siguranță orice copil ar fi încântat să își construiască una!

Slime sau gelatină care creează dependență! Roșie sau albastră, argintie sau aurie, mov sau galbenă, cu gliter sau fără gliter. Îți poți face culoarea dorită de slime și o vei lua acasă într-un recipient ermetic.

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!

Mărțișoare cu sclipici

Când? 24 februarie

Unde? Paralela 45 Academiei

Cu gândul la primăvară, flori, căldura şi cântec de păsărele, invităm copiii să îşi picteze propriile mărţisoare!

Cei mici cu degetele, cei mai mari cu pensula, vor crea mărţisoare originale şi vesele pentru prietenii şi familiile lor. În acelaşi timp, îşi vor dezvolta motricitatea şi îşi vor cultiva răbdarea, într-un mediu prietenos şi relaxat. Nu va lipsi o poveste despre simbolul mărţisorului.

Atelier Modelaj în Lut. Cadou pentru Mama

Când? 24 februarie

Unde? Clayplay

Vom învăța să întindem o foaie de lut, să ridicăm pereții unui vas cu o formă specială, să îi facem capac și să îl decorăm cu elemente din lut pentru a îl personaliza după propriile idei!

Vom lucra cu lut românesc urmând ca vasul creat să fie ars în cuptorul de ceramică și apoi pictat în culorile iubirii!

Hai să petrecem o oră și jumătate creând un vas în formă de inimă, cu un mesaj special pentru mama! Viziunea este a voastră în totalitate, noi vă vom fi alături pentru a vă ajuta cu tehnica lucrului cu lutul.

Art Antipa 2018

Când? 24 februarie

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa.

Atelierele oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici.

Târgul Mărțișorului 2018 la Muzeul Țăranului Român

Când? 24-28 februarie

Mărțișor, Mărțișug sau Marț, obicei de început de primăvară, semn protector pentru roadele pomilor și sănătatea vitelor, împotriva bolilor și a nenorocului – monedă de argint cu fir de lână roșie sau albă legată la mâna copiilor, mitologie țărănească…

Cu creativitate, imaginație și umor, peste 200 de artiști, meșteri țărani și studenți expun povestea mărțișorului într-o droaie de chipuri și forme.

Cu Nino la Londra

Când? 24 februarie – 04 martie

Nino și-a dorit dintotdeauna să viziteze cele mai frumoase orașe europene, doar că nu avea cu cine, așa că i-a venit o idee năstrușnică. Să nu râdeți! Vrea să călătorească împreună cu voi, copiii care alegeți să veniți la Opera Comică pentru Copii. Pe părinți îi luăm doar dacă primesc aprobare de la cei mici. Mergem la LONDRA* … Pregătiți? LA DRUM!!!

Această serie de spectacole interactive ne permite să explorăm marile orașe muzicale ale Europei! În fiecare weekend, alegem o destinație nouă și ne împrietenim cu istoria și cultura locului. Ghidul nostru în această minunată călătorie este Nino, personajul preferat al copiilor! El ne încântă cu poveștile sale incredibile de fiecare dată. Așezați confortabil în fotoliile din Salonul Mozart, putem visa cu ochii deschiși, în timp ce muzica ne poartă inimile și pașii prin Milano, Genova, Napoli, Paris, Viena, Salzburg sau Londra*

Călător prin tradiții – Ateliere de primăvară

Când? 24 februarie – 10 martie

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani la atelierele de creație „Călător prin tradiții”, în cadrul cărora cei mici vor avea ocazia să cunoască tradițiile lunii Mărțișor. Vor învăța să facă mărțișoare, felicitări de 8 Martie și cununițe decorative din materiale naturale. De asemenea, vor învăța să coasă diverse motive tradiționale și vor afla semnificațiile lor.

Atelierele se vor desfășura în zilele de 17 februarie, 24 februarie, 3 martie și 10 martie, câte două în fiecare zi. Prețul de participare la un atelier este de 25 de lei pe copil.

Înscrierile au loc la adresa de e-mail: programe.culturale@muzeul-satului.ro Pentru mai multe detalii: 0724 331 741

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” primăvara începe mai devreme!

Goe în Țara Minunilor

Când? 25 februarie

Ca să nu mai rămână repetent și anul acesta, familia domnului Goe îl invită pe profesorul Pricupescu să îl mediteze pe tânărul școlar. Goe nu e deloc cooperant, dar Pricupescu e unul dintre cei mai buni dascăli, iar atunci când este forțat de împrejurări, poate fi foarte creativ.

Cu puțină imaginație, toată familia pornește într-o călătorie spre București. Pe măsură ce personajele se cufundă în poveste, granița dintre realitate și fantezie devine din ce în ce mai subțire, până când Goe ajunge în Țara caragialească a Minunilor.

De-a Micul Prinț

Când? 21 februarie – 31 martie

Teatrul Ion Creangă adaptează una dintre cele mai îndrăgite și fermecătoare povești – „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry – într-un spectacol dedicat micuților de vârstă preșcolară. Spectacol de teatru copii mici 0-6 ani.

Există câțiva oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer într-o noapte senină. Există câțiva oameni care știu că un asteroid este suficient de încăpător pentru câțiva vulcani (stinși), o floare și un mic prinț.

Există puțini care chiar l-au cunoscut pe Micul Prinț, dar povestea lui a transformat toate vulpile, toți trandafirii și toți baobabii de pe Pământ. Le-a dat viață și le-a oferit cuvinte pe care e bine să ni le amintim din când în când.

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț aproape de copiii între 3 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, regizoarea Ioana Petre pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text. Alături de ea, întreaga echipă va cerceta și se va juca, va pune întrebări și va crea labirinturi, pentru ca, la final, să poată deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.

Păzitoarea de gâște și Falsa Prințesă

Când? 25 februarie

Într-un frumos palat locuiește o prințesă mofturoasă, îngrijită de doica ei. Nimic nu pare a fi pe placul Prințesei, până intr-o zi când la palat sosește prințul cu care trebuie să se mărite. Doar că, pe drum, Prințul întâlnește o prea frumoasă fată imbrăcată ca o sevitoare. Pentru a dezlega misterul frumoasei fete care apare doar în nopțile cu lună și al prințesei din palat, despre care inima îi spune că nu este cine pare a fi, Prințul trebuie să dea dovadă de trei virtuți – bunătate, modestie și loialitate.

Însă, obstacolele se țin lanț. Un spectacol cu mult umor, duioșie și imaginație despre puterea adevărului, în care binele învinge, după frumoasa tradiție a basmelor clasice.

Comments


Post: Blog2_Post

Inscriere newsletter 

Multumesc pentru abonare!

©2022 by www.wowmom.ro®

bottom of page