top of page

Terapie cu aer curat în orice încapere? Se poate!

Actualizată în: 5 oct. 2020




Prima dată când am auzit de respiraţie corectă şi de beneficiile acesteia a fost acum 7 ani şi ceva la cursurile de Lamaze, când mă pregăteam pentru naştere. Scopul atunci era desigur asigurarea stării de calm în cazul unei naşteri naturale.

Relaxarea este motivul pentru care gravidele sunt învăţate la cursurile din timpul sarcinii să folosească tehnicile de respiraţie. În plus, o respiraţie corectă va asigura un flux constant de oxigen către creier, ceea ce te ajută cam în orice fel de situaţie.

A trecut perioada şi agitaţia cu naşterea, am uitat apoi de respiraţie.

M-am apucat de sport să alung cele 25 kg+ câştigate în timpul sarcinii şi am auzit din nou de beneficiile respiraţiei. Mi-am spus că poate nu e de ignorat.

Am început să mă documentez apoi când a crescut Cristian şi este itradevãr o activitate care ne ajută să ne menţinem calmul amândoi …şi respirăm. Mult chiar :)).

Am reţinut că ar exista 3 tipuri principale de respiraţie, dintre care cea abdominală este cea mai potrivită. Acum, e adevărat că respirăm diferit şi în funcţie de starea pe care o avem, pentru că la nervi respiri uşor diferit decât la plajă, însă e important să ajungem să conştientizăm şi să controlăm respiraţia.

Până aici, totul bine şi uşor.

Dar ce facem cu calitatea aerului pe care îl inspirăm? Este oare mai puţin importantă? Mă gândesc că este la fel ca la mâncare, decidem de luni să mâncăm sănătos, dar de unde procuri alimente potrivite, pentru că la supermarket, nu prea găseşti?

Vara, fugim pe unde putem, la munte, la mare, în pădure, oriunde sperăm să respirăm un pic de aer curat. Iarna, vizităm muntele, dar tot ne rămâne o grămadă de timp petrecut în casă, la birou (unde stăm mai mult ca acasă), la şcoală (piticii) sau grădi (după caz). Aici cum respirăm?

Statisticile spun ca aerul din interior poate fi pâna la de 100 de ori mai poluat ca afara din diferite cauze:
  1. praful din casă;

  2. alergenii şi iritanţii organici şi anorganici (acarieni, mucegai, polen, instecte, substanţe chimice…);

  3. toxinelor care se evaporă din mobilă, vopsea, lac, podele, covoare, aparatură de birou şi electrocasnică, obiecte din plastic, insecticide etc.;

  4. fumul de ţigară;

  5. produsele rezultate din ardere, provenite de la cuptoare, aragaze, şeminee, lumânări etc.;

  6. mirosuri neplăcute de natură organică sau anorganică.

Motive din cauza cărora peste 100.000.000 de persoane din lume suferă de astm, iar în ultimii 10 ani, rată morţii cauzate de astm la copii de la 5 la 9 ani a crescut de 5 ori. Aşa că nu prea e de glumă!

Eu am ales pentru dormitoarele copiilor purificatoarele de aer Therapy Air iOn şi le-am ales înainte să mă documentez pentru acest post, adică înainte să cunosc toate beneficiile deţinerii unui asemenea aparat în locuinţa şi ale îmbogăţirii aerului cu ioni negativi. Acum am decis să achitionam unul şi pentru camera noastră, pentru că e adevărat nu pot schimbă aerul din lumea în care trăim, dar pot să-l îmbunătăţesc pentru familia mea.

O să va las mai jos câteva din beneficiile vitaminelor de aer, ai ionilor negativi şi decideţi voi dacă e benefic un astfel de aparat în interiorul în care va petreceţi voi sau copiii cel mai mult timp:

  1. Creşterea nivelurilor de energie fizică;

  2. Ameliorarea circulaţiei sanguine;

  3. Stimularea metabolismului;

  4. Întărirea sistemului imunitar;

  5. Calmarea simptomelor alergice, a astmului şi afecţiunilor respiratorii;

  6. Calmarea durerilor reumatice;

  7. Neutralizarea efectelor stresului;

  8. Eliminarea fricii;

  9. Eliminarea depresiei;

  10. Eliminarea insomniilor;

  11. O mai bună concentrare şi capacitate de memorare;

  12. Stimularea creativităţii şi capacităţilor mentale.

Pentru mai multe informații legate de Therapy Air iOn, vă rog să faceți click pe site-ul oficial Zepter: www.zepter.ro sau prin telefon la Alina Dumitru: 0737.178.736

(P).


Locație filmare: Club 23 – Snagov

Echipa filmare si montaj: Dragomir Cristian, Radu Ciuca, Vlad Tãnase.

Make-up: Raluca Aldea.


תגובות


Post: Blog2_Post

Inscriere newsletter 

Multumesc pentru abonare!

©2022 by www.wowmom.ro®

bottom of page