Este în top 50 femei influente din România în Forbes și WoW MoM acasă
- Claudia Stirbei
- 17 nov. 2017
- 4 min de citit
Face parte din top 50 cele mai influente femei din România conform clasamentului Forbes și este unul dintre puținii consultanți fiscali care are dublă pregătire, atât economică, cât și juridică.
Este membră a ACCA (Association of Certified Chartered Accountants), a Camerei Consultanţilor Fiscali din România, a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România și a Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR) și WoW MoM de doi copii.
Dovada clară că femeile sunt capabile de adaptare la multiple task-uri pe care le îndeplinesc cu la fel de multă plăcere, profesionalism și implicare.
Cu mare drag am intervievat-o pe Ramona Jurubița, pe care am cunoscut-o în perioada primei ei sarcini, pe care o admir pe zi ce trece, motiv pentru care mi-am dorit să aflu super puterea ei.
Povestește-mi cu ce te ocupi acum și în ce moment al profesiei ai aflat că vei fi promovată în funcția de mamă?
De la 1 octombrie 2017 sunt Deputy Senior Partner în KPMG și în același timp coordonez departamentul de servicii fiscale și juridice al KPMG în România.
În 2012 când am aflat că voi fi promovată pentru prima dată în poziția de mămică eram lidera departamentului de impozite indirecte.
Asemănări si deosebiri. Conduci o echipă de 250 oameni. În ce măsură este diferită managerierea echipei de la job cu managerierea celor 2 copii? Care te provoacă mai tare?
La capitolul asemănari aș putea spune că de multe ori certurile și supărările celor 250 de colegi sunt similare cu cele ale copiilor mei, în sensul în care se aprind rapid dar din lucruri mărunte. Și înveți să ai răbdare, să asculți și să încerci să descoperi împreună cu ei ce trebuie făcut pentru a deveni mai bun decât ieri.
La capitolul deosebiri, cred că la birou colegii se opresc la un moment dat din “de ce” pe când acasă acest lucru devine cel puțin provocator, de unde bineînțeles vine și o provocare mai mare.
Follow-up. Cum credeai că vei fi ca părinte și cum este rolul acesta în realitate? Sunt lucruri pe care erai sigură că le vei face sau că nu le vei face?
Nu imi făceam foarte multe scenarii apropo de rolul de a fi părinte, dar cu siguranță am renunțat la o multime de lucruri pe care le făceam împreună.
Experiențe cu bonele. Una din cele mai mari provocări ale părinților este găsirea ajutorului potrivit pentru copii? Cine v-a ajutat și dacă ați avut bonă, cum ați găsit-o?
Am găsit bona actuală prin anunțuri online, dar până la bona din prezent am avut câteva experiențe din care am învățat să prețuiesc seriozitatea și căldura față de copii mai presus decât un dosar de recomandări sau abilitățile multiple ale unei persoane.
Documentare. Citești bloguri sau cărți de parenting?
Citesc și una și alta, nu foarte des sinceră să fiu, dar am ales să fac tot posibilul să îmi ascult copiii și să le explic ce e bine dar și unde pot fi pericole, lăsându-i să exploreze și să descopere ce se întâmplă în jurul lor.
Educație. Cum ați ales grădinița și cum te gandesti sa abordezi alegerea școlii? Stat sau privat și de ce?
La grădiniță au contat câteva lucruri: calitatea procesului educațional, atenția și grija educatorilor, dar mai presus de toate copilul să vrea să meargă bucuros la grădiniță. Și după îndelungi căutări am ales varianta privată.
La școală, de abia am început procesul, mai avem un an până să ne hotărâm…
Vacanță cu copiii sau fără?
Vacanța tot timpul cu copiii, ne este greu să îi știm departe și doar două zile am reușit să stăm împreună eu și soțul meu departe de copii.
Time management. Cum reușești (dacă reușești) să te organizezi astfel încât să te ții de activitățile tale – sport, pasiuni, momente zen?
Gestionarea timpului la mine ține foarte mult și de organizare. Încerc să ajustez timpul dintr-o săptămână în așa fel încât să stau cu familia, să fiu alertă și prezentă la birou, dar și să mă bucur de pasiunile mele.
Nu e ușor întotdeauna, dar ca să vă dau un exemplu, sunt perioade în care atunci când merg la tenis, eu joc pe un teren și fiica mea joacă pe terenul de lânga mine. Este un mod de o încuraja, de a fi lângă ea dar și de a ne bucura de o pasiune comună.
Deși lucrezi într-o companie unde cifrele și rapoartele ar putea crea imaginea unei atmosfere rigide, știu că relația cu angajații este una foarte bună. Poți să-mi povestești 3 lucruri pe care le-ai schimbat în organizație în urma experienței maternității?
În urma maternității am conștientizat cu adevărat ce înseamnă să fii și să vrei să fii eficient. Am realizat că părinții, atât mamele cât și tații, își doresc foarte mult să aiba posibilitatea să ducă sau să aducă copiii de la grădiniță. Așa că am susținut flexibilitatea programului de muncă dar și posibilitatea de a lucra de acasă.
În plus, pentru mamele care alăptează avem o sală destinată lor, care le dă posibilitatea să fie alături de copii.
Dacă ar fi să descrii viața ta într-un cuvânt care ar fi acela?
O descoperire.
Care este super puterea ta?
Dorința de a face ceea ce este bine și corect.

Comments