top of page

Cum să prepari cea mai fragedă friptură de porc doar cu cimbrișor [Video]

Am zis să mai preparăm și o friptură de porc, pentru că nu-i așa, cea mai bună legumă la români este carnea.


Am ales mușchiulețul de porc de data aceasta, pentru că se gătește singur super repede în grilul Zepter și Prăjiturela a propus o garnitură din piure de păstârnac cu măr. Desigur, garnitura se poate modifica în funcție de gusturile fiecăruia. Pe copiii mei, mai mult ca sigur că nu-i pot convinge să mănânce un piure dulce, însă cred că un sparanghel tot pe gril îi poate face fericiți.

Mai nou, după toate descoperirile cercetătorilor britanici, ne reîntoarcem la carnea de porc ca fiind recunoscută o sursă bună de energie, consumată în cantități moderate desigur, ba chiar stimulatoare a sistemului imunitar al organismului datorită antioxidanților esențiali.

O urmăream și pe nutriționista Mihaela Bilic, de care îmi place foarte mult, dar pe care prefer să o citesc pentru că altfel mă încurcă în toate explicațiile pe care le dă, însă spunea ceva foarte important legat de carnea de porc: cum digeră un copil carnea aceasta, nu va digera carnea de vită.

Important este să alegi o bucată slabă de porc – cum este mușchiulețul.

Mușchiul de porc este mai slab decât orice carne de vită și chiar mai slab decât pulpa de pui. Binențeles că și aici apar o mulțime de “dacă” –  dacă porcul a fost hrănit corespunzător, de exemplu.

Sursa este cheia. Porcul de țară, crescut în condiţii cât mai naturale, în semilibertate are o carne mult mai nutritivă şi mai fragedă decât cel industrial.

La mare căutare este acum și porcul vietnamez, care teoretic are nivelul colesterolului de şapte ori mai scăzut ca cel al porcului autohton. N-am încercat să vă spun sincer, mă bazez încă pe rudele care ne ajută să oferim copiilor o carne bună.

Revenind la friptura noastră, am pregătit împreună cu Prajiturela o cărnică delicioasă și fragedă, foarte ușor cu ajutorul vaselor de frigere și fierbere de la Zepter.

Așa cum veți putea vedea și în video, practic carnea se gătește singură fără să necesite ulei sau alte minunății suplimentare.

Vă rog să ne scrieți la office@wowmom.ro să ne spuneți ce fel de rețete doriți să mai pregătim în produsele celor de la Zepter.

Ingrediente rețetă

Cum să prepari cea mai fragedă friptură de porc doar cu cimbrișor

Cum preparăm carnea 

Așezăm mușchiul întreg în grilul Zepter, îl presăm foarte bine cu o furculiță, după care punem capacul și așteptăm 1 minut.

După 1 minut, ridicăm capacul vasului, întoarcem carnea, punem capacul și mai aștepăm încă 1 minut.

Se repetă operațiunea de încă 2 ori pentru a frige/ sigila mușchiul pe toate părțile.

După cele 4 minute, ridicăm capacul, frecam bine crenguțele de cimbrișor de carne, apoi le așezăm lângă carne în vas, punem capacul și ridicăm grilul de pe foc deoparte pentru încă 20 minute, timp în care friptura se va găti singură în căldura reziduală a vasului.

Mușchiul de porc se va porționa după gust și inspirație în felii mai groase sau mai subțiri.

Cum preparăm piureul:

Punem legumele tăiate cubulețe în vasul de fierbere de 3 litri, fără să adăugăm apă.

Le lăsăm 5 minute la foc mic, după care oprim focul și lăsăm legumele să se gătească în aburii de la apa proprie și căldura reziduală a vasului.

După 20 min, mixăm legumele cu ajutorul aparatului Mixsy, ca în video.

Servire:

Mărul se poate tăia felii ( pe care le putem stropi cu lămâie să evităm oxidarea). Așezăm pe platou o felie de măr peste care punem 2 felii de carne și piureul. Se decorează cu ardei kapia, câteva frunzulițe de cimbrișor și piper după gust.

Poftă mare!

Produsele Zepter le puteți găsi aici: SHOP ONLINE.

Contact

Comments


Post: Blog2_Post

Inscriere newsletter 

Multumesc pentru abonare!

©2022 by www.wowmom.ro®

bottom of page