5 avantaje ale folosirii produselor organice
- Claudia Stirbei
- 22 nov. 2020
- 4 min de citit
Produsele naturale sunt la dispozitia noastra din totdeauna, dar corect marketate pentru a primi atentia binemeritata sunt doar de cativa ani.
Organice, naturale si/ sau ecologice sunt termenii care au dat o noua forma regimului de ingrijire a pielii din intreaga lume.
Chiar daca ai deja o rutina de frumusete testata, schimbarea acesteia si incorporarea produselor de ingrijire a pielii naturale si organice iti poate oferi rezultate care sa te ajute sa arati wow si sa te simti la fel.
La urma urmei, adevarata frumusete este oglinda sanatatii, iar produsele cosmetice sunt pur si simplu un adjuvant.
Iata cinci avantaje ale utilizarii produselor naturale, mai ales in cazul femeilor gravide si al copiilor.
1. Impact scazut asupra mediului
Este cunoscut si deja supra mediatizat faptul ca ingredientele de ingrijire si machiaj conventionale pot afecta negativ mediul inconjurator.
Cu cat sunt utilizate mai multe substante chimice, cu atat circula mai mult in aer si apa, inclusiv:
Se stie ca avem conservantii precum BHT si BHA care ucid pestii si crustaceele.
Triclosanul poate schimba biochimia amfibienilor.
Dietanolamina sau DEA reactioneaza negativ cu nitratii, formand nitrozamine cauzatoare de cancer
Produsele de infrumusetare naturale nu numai ca au mai putine substante chimice, dar ingredientele active sunt cultivate in ferme.
Pe masura ce sunt disponibile mai multe produse naturale, sunt sustinute cicluri tot mai mari de viata ale plantelor.
2. Fara efecte adverse interne
Studiile arata ca stratul exterior al pielii noastre, stratul cornos, poate absorbi de cinci pana de sase ori greutatea sa ( Pont - motiv pentru care uleiul de magneziu este wow direct pe piele)
Aceasta inseamna ca substantele chimice care se gasesc in produsele si produsele cosmetice conventionale pentru ingrijirea pielii pot patrunde in piele.
Folosindu-le, expui cel mai mare organ al corpului tau la substante chimice toxice, exact opusul a ceea ce vor majoritatea oamenilor.
Daca compusii daunatori ajung in sange, pot avea efecte secundare mai profunde.
De exemplu, parabenii sunt folositi ca conservant.
Cu toate acestea, pot imita hormonii gasiti in mod natural in organism. Utilizarea pe termen lung ar putea duce la efecte secundare neplacute.
Exista o varietate de substante chimice periculoase gasite in produsele de ingrijire personala obisnuite care pot avea un impact negativ asupra organismului:
Plumbul este o neurotoxina
Mercurul poate deteriora sistemul nervos si rinichii
Triclosanul poate afecta tiroida
Formaldehida este un cancerigen cunoscut
Conservantii naturali, inclusiv extractul de ulei de rozmarin si extractul de seminte de grapefruit, sunt alternative benefice si pentru piele.
3. Lipsa parfumului.
Multe dintre produsele de ingrijire ale pielii folosesc parfumuri artificiale pentru a acoperi mirosul chimic al produselor.
Cele mai multe miros wow, trebuie sa recunoastem. Insa in functie de fiecare persoana in parte, acestea pot provoca diverse probleme consumatorilor, cum ar fi astmul sau migrenele.
Mai sunt situatii de genul celei cu care m-am confruntat eu la iesirea din maternitate, cand am ajuns acasa. Primul lucru a fost evident sa fac o baie in baia mea cu produsele mele in ritmul si ritualul meu.
Nu m-am gandit o secunda ca produsele mele preferate contin parfum care il vor determina pe bebelus sa nu mai suga.
Ne-am panicat ingrozitor pana ne-am dat seama ca din cauza faptului ca folosisem gel de dus cu parfum, bebe nu ma mai recunostea dupa miros.
Motiv pentru care ani de zile nu am mai folosit gel de dus decat bio fara miros. De parfum nici nu mai zic.
4. Fara iritarea pielii
Utilizarea produselor cu substante chimice concentrate poate duce la reactii alergice sau iritante ale pielii, la aparitia acneei si la eruptii cutanate.
Dermatita de contact este frecventa atunci cand o persoana devine sensibilizata la anumite ingrediente care au fost aplicate pe piele.

Perioada maternitatii este o perioada sesibila si din punctul acesta de vedere. Imbracamintea si cosmeticele deopotriva trebuiesc sa fie cat mai naturale pentru a evita orice fel de iritatii, pete sau eruptii.
Trecerea de la ingrijirea pielii conventionale la produsele de infrumusetare naturale poate reduce sau elimina problemele specifice ale pielii atribuite alergenilor obisnuiti.
Perioada aceasta a pandemiei care ne-a expus pielea unei agresiuni repetate in fiecare zi din cauza spalatului pe maini de neumarate ori impreuna cu solutiile virucide, avem nevoie de ingrijire speciala sau macar folosirea unor produse mai prietenoase cu pielea noastra. Mai ales copii, care de multe ori au avut mainile iritate in ultimele luni.
Detergentii si balsamul pentru hainele bebelusilor sau copiilor cu dermatita atopica fac minuni cu pielicica lor sensibila. Balsamul de rufe netezeste si face ca fibrele din tesatura sa fie elastice, facându-le moi, placute la atingere, usor de calcat.
Glicerina netezeste si tonifica fibrele tesaturilor.
Acidul lactic ajuta la înmuierea tesaturii, reduce acumularea calcarului în masina de spalat si este delicat cu pielea.

5. Rezultate bune reale.
Ingredientele puternice si naturale din ingrijirea organica a pielii pot oferi rezultate reale. Peptidele si antioxidantii pot ridica si intari pielea in mod natural.
Produsele de curatat, cremele, unguentele si serurile care utilizeaza ingrediente sustenabile derivate in mod natural nu sunt numai prietenoase cu pamantul, ci ofera si rezultate eficiente.
Pana la cosmeticele bio sau organice din magazine, putem sa testam noi acasa diverse combinatii de peeling cu zat de cafea si miere, sau malai cu miere, masti cu unt de cocos sau uleiuri presate la rece.
Incercati.
Comentarios